Snorkelen

Leuke dingen doen
Bij Piranha is dit vanzelfsprekend

Snorkelen is een makkelijke en leuke sport en je kan het op heel veel waterrijke plaatsen beoefenen. Je kan in een zwembad zwemmen en snorkelen, bij het strand, op vakantie of bij een meertje in de buurt. Je kan samen met een vriendje of vriendinnetje snorkelen of je gaat zelf op ontdekkingstocht en op zoek naar allemaal leuke planten en vissen.

Snorkelen

Met een duikmasker, een snorkel en een paar zwemvinnen kan je leuke avonturen met je vriendjes en vriendinnetjes onder water hebben. In het zwembad leer je heel veel dingen, zoals het ademen onder water, makkelijk rondzwemmen, opletten of je buddy nog bij je in de buurt is en hoe je met elkaar kunt ‘praten’ onder water. In het buiten water blijf je altijd dicht bij elkaar en daar gaan we in het zwembad veel op oefenen. Je let niet alleen op jezelf, maar je kijkt ook af en toe naar je buddy om te kijken of alles goed gaat. Verder gaan we oefenen met reddend zwemmen en we gaan trainen om te kijken of je watervrij kan worden.

Duiken met perslucht

Duiken is een van de leukste dingen die je in het water kunt doen. Aan de oppervlakte is snorkelen al leuk, maar onder water duiken is nog veel leuker. Je kunt van alles doen onder water: zweven, rondkijken, spelletjes doen, op je meters kijken en handsignalen geven aan je buddy. Dit kan je allemaal doen zonder dat je naar boven moet gaan om adem te halen. Om onder water te kunnen ademen nemen we een duikuitrusting mee onder water, want met een duikuitrusting voel je je al snel een echte duiker. Een fles met lucht, een trimvest en een ademautomaat met meters zorgen ervoor dat je gemakkelijk onder water kunt duiken. Je kunt soms wel een half uur of langer onder water blijven. Je gaat nooit alleen duiken, dus dit doe je altijd met een buddy of een instructeur. Een instructeur zorgt dat alles boven en onder water goed gaat en duikt met je mee. Je helpt elkaar met het omhangen van de uitrusting, je doet een buddycheck en je helpt elkaar boven en onder water als het nodig is. Duiken is erg leuk en makkelijk, maar je moet wel goed om je eigen veiligheid en de veiligheid van je buddy denken. Als je wilt duiken moet je dat eerst van een instructeur leren, want je kunt niet zomaar in het water springen en gaan duiken. Zonder duikuitrusting kun je niet zo lang onder water blijven, want zo lang kan je je adem niet inhouden. Als je langer onder water wilt blijven moet je onder water leren ademen. Net zoals een vis, alleen ademt een vis onder water en mensen ademen lucht.