Onderwaterhockey

Een enerverende teamsport

Heb jij behoefte aan een enerverende teamsport, dan ben jij bij het Onderwaterhockey team van OSV Piranha aan het juiste adres! Wij zijn een gemengd team van dames en heren dat deelneemt aan competitie wedstrijden en toernooien.

Het niveau van onze spelers varieert van beginners tot zeer ervaren onderwaterhockeyers(/sters). We vormen een hecht team dat graag presteert maar ook de gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Onderwaterhockey?

Wat onderwaterhockey precies inhoudt? Bekijk de onderstaande video en scroll verder om hier achter te komen.

Hoe is onderwaterhockey ontstaan?

Onderwaterhockey ontstond in 1956 in Groot-Brittannië toen een groep duikers een alternatief zocht om in de winter hun conditie op peil te houden. De sport is populair in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, België, Nederland en Australië en wordt daar op hoog niveau beoefend. Onderwaterhockey is een teamsport die zich afspeelt op de bodem van een zwembad. De bedoeling is om de puck (± 1300 gram) zo vaak mogelijk in de doelbak van de tegenstander te spelen. Elke geslaagde poging levert 1 ‘doelpunt’ op. Het team dat aan het einde de meeste doelpunten heeft, wint.

Een team bestaat uit 6 veldspelers en maximaal 4 wisselspelers. De spelers dragen de kleur van hun team (blauw/zwart of wit) op hun cap. Daarnaast hebben de spelers een stick die in dezelfde kleur geverfd (zwart of wit) is als hun cap. De handschoen dient een andere kleur dan de stick te hebben. Een rode cap en een geel shirt worden gebruikt door de scheidsrechters. De wisselspelers en veldspelers mogen onbeperkt wisselen maar er mogen te allen tijde maximaal 6 spelers per team in het veld zijn. Er zijn 2 scheidsrechters op het speelveld die met handsignalen overtredingen doorgeven aan de hoofdscheidsrechter die op de kant staat. Een wedstrijd is verdeeld in twee periodes van 15 minuten gescheiden door een rust van 3 minuten.