De jeugdopleiding bij Piranha

Wordt een echte duiker bij Piranha

Wat houdt onze jeugdopleiding in

Om te kunnen snorkelen heb je niet zoveel nodig; een zwembroek of badpak, duikmasker, snorkel en zwemvliezen. In het begin kan je bij de vereniging deze materialen lenen, want je moet natuurlijk wel eerst kijken of je het leuk vindt om onderwater bezig te zijn. Onze opleiding is voor kinderen tot 14 jaar en we leren jullie op een veilige manier omgaan met het snorkelen en/of duiken met perslucht. We werken aan het spelen in een teamspel, aan je conditie en je uithoudingsvermogen. De snorkelopleiding bestaat uit drie niveaus en de persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus. Op verschillende momenten in het jaar hebben we een toetsmoment en bij ieder niveau haal je een diploma. Je kan ook deelnemen aan een les onderwaterhockey, want deze les wordt ook iedere week aangeboden. De opleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs, trainers met veel duikervaring en trainers met veel leservaring. Zodra jullie alle vier de niveaus hebben doorlopen én 14 jaar zijn, kan je beginnen met de 1*-duikeropleiding oftewel je stroomt door naar een ander lesuur.

Om onder water te kunnen ademen nemen we een duikuitrusting mee onderwater, want met een duikuitrusting voel je je al snel een echte duiker. Een fles met lucht, een trimvest en een ademautomaat met meters zorgen ervoor dat je gemakkelijk onder water kunt duiken. Je kunt soms wel een half uur of langer onder water blijven. Je gaat nooit alleen duiken, dus dit doe je altijd met een buddy of een instructeur. Een instructeur zorgt dat alles boven en onder water goed gaat en duikt met je mee. Je helpt elkaar met het omhangen van de uitrusting, je doet een buddycheck en je helpt elkaar boven en onder water als het nodig is. Duiken is erg leuk en makkelijk, maar je moet wel goed om je eigen veiligheid en de veiligheid van je buddy denken. Als je wilt duiken moet je dat eerst van een instructeur leren, want je kunt niet zomaar in het water springen en gaan duiken.

Zonder duikuitrusting kun je niet zo lang onder water blijven, want zo lang kan je je adem niet inhouden. Als je langer onder water wilt blijven moet je onder water leren ademen. Net zoals een vis, alleen ademt een vis onder water en mensen ademen lucht.

Kijk en ervaar

Om te weten te komen wat het snorkelen, met perslucht onder water gaan en onderwaterhockeyen inhoud kan je op vrijdagavond van 20.00 tot 21.00 uur een proefles in het zwembad in Geldermalsen komen volgen. Laat je vader of moeder het Vrijwaringformulier ondertekenen(verkrijgbaar in het zwembad), en dan kan je zelf ervaren hoe het is om onderwater te ademen, te kijken en deel te zijn van de onderwaterwereld.